<$BlogRSDUrl$>

szombat, július 10, 2004

Magyarhaz : Aratobal

Penteken felhivtam Evieket hogy mi ujsag veluk. Mire ok mondtak mennenek a Magyarhazba mert Aratobal lesz szombaton. Kivetelesen szombatra eppen nem volt semmi programunk es mivel invitaltak menjunk mi is hat belegyeztem.
Felhivtam az oszalytarsamat a Zsuzsat mit tud a programrol ,mert ok a ferjevel szerdankent jarnak oda kartyazni. Szoval kideritettunk mindent es megegyeztunk hogy akkor 7 megyunk. Mindez 2 ora leforgasa alatt. Megdumaltuk ki milyen kajat eszik es aki elobb eleri a szervezoket az folglatat aztalt.
Har en szinte fel orankent hivtam okert telefonon, de senki sem fette fel pedig 4 szam volt megadva. Eppen lemondtam mar az egeszrol es bosszankodtam micsoda dolog ,hogy nem veszi fel senki, akkor miert adjak meg a szamukat. Amikor megszolat a telefon. Visszahivott az egyik szervezo. Megbeszeltem vele mindent es o kozolte sajnos el van utazva de tovabbitja a masik szervezonek a dolgot ,de nem tudja mi lesz mert mar nem nagyon van asztal eddig 120 jelentezo van. Hat jo gondoltam ez is tobb mint a semmi. Almosan visszafekudtem . Mire eppen elhelyezkedtem megint megszolalt a telefon na kivolt?
Ha a masik szervezo az Eniko. Vele mar egyszer talakoztunk es emlekezett is rank. Neki is mondtam mit szeretnenk .
Asztalt 7 fore vacsit 5 fore.
Mire o mi miert nem eszunk semmit?
Mert vegetarianusok vagyunk es lattam a 3 fele valszthato kaja kozott egyik sem volt hus nelkuli.
Nem gond majd beszelek a szakaccsal hogy nektek is csinaljanak valamit jo?
A nem fontos el leszunk kaja nelkul is majd eszunk tobb sutit.
Nem, nem bizd csak ram majd en szolok hogy valamit keszitsenek nektek is.

Hat ettol nagyon ledobbentem milyen rendes!!!!!

Elrkezett az este a megbeszelt idoben mindenki megjelent. De amikor beleptunk hat igen csak elcsodalkoztunk. Csak kriptaszokevenyekkel volt teli az egesz terem. Elszorva egy egy fiatal akik a musort csinaltak. Na de nem szamit a mi tarsasagunk ugyis jo majd egymast elszorakoztatjuk es tancolunk egy kicsit.
Elerkezett a vacsi ideje is amikor meglattam Enikot, pont jokor jott. Mondta is minden rendben csak menjunk oda nyugodtan mert keszitenek nekunk is valamit. Erre nem szamitottam hogy azt fogja mondani hogy minden oke csak szoljunk hogy mi vagyunk a vegetarianusok .
Most jon a dobbenet:
Bercivel nyugodtan es boldogan bealltunk a sorba vacsiert. Meg eppen beszeltuk milyen aranyoask hogy nekunk is osszeraknak valamit. Sorra kerultunk.
-Mi vagyunk a 2 vegetarianus .
-Hat vegetarianus kajank az nincs!! hatraszol valami fonokfelenek hogy most mit csinaljon mert itt van 2 ember aki nem akar hust enni.
- Fonok:Itt nincsen semmi vegetarianus kaja csak hus az nem jo? Akkor nem tudunk adni semmit!
-Hat alltunk ott mint ket megszegyenitett. En a bajszom altt mormoltam hogy bunko meg en vagyok mi? De nem akartam vitat. Inkabb arrab mentem.
- Kozben odabent folyt a duma hogy mit akarunk mi vegetarianus kajat nem latjuk hogy az nincs?
-Mire hatul egy holgy szolt halkan majd o rak oszze nekunk valamit.
-Mondtuk nagyon szepen koszonjuk de egtunk mit a reisztag. Erre a faszi jo hangosan azert a kruplit megesszuk????
-Gondoltam magamba nem te okos Tobi az is hus nem?
Hat a vegen megis csak lett ennivalonk es kaptunk egy egy sutit ingyen aminek Berci angyon orult mert nagyon edesszaju a Lelkem.

Az estet jol eltoltottuk sokat beszelgettunk es rengeteget viccet halgattunk. Mar majdenm hasgorcsot kaptunk a folyamatos nevetestol.
Csak a gond az hogy mindehez nem kellett volna a magyarhazba menni es meg meg sem alaztak volna minket. Na nem baj most mar tenyleg nem megyunk tobbet az biztos.

Egyetlen jo volt vegre fel ev utan ismet hallottuk a MAGYAR HIMNUSZT. Hat en a masodik sor utan elsirtam magam. De mindenki elerzekenyult. Es ami meg nagyon megdobbentett iyen szepen es beleelessel enekeltek meg igy sosem hallottam. Nem nagyon lattam hogy a terembe valaki is ne enekelt volna .Hat igen nekem is sokat jelent a sajat hazam hat meg akik mar hosszu evtizedek ota itt elnek kint.

Felhaborodva meseltem valakinek hogy jartunk.Mire o a szervezonek. Es a vege az lett hogy visszakapjuk a penzt amit a kajajegyre fizettunk. En nem akartam ebbol semmi bonyodalmat ezert nem is szoltunk Enikonek a dologrol. De a fulebe jutott.

Igy utolag is koszonom neki hogy ilyen kedves volt de nem rajta mulott a dolog es ezert nem vagyunk ra mergesek.
De ezzel a mentalitassal sajnos mar tobbszor talalkoztunk es foleg a Magyarok ilyenek egyszeruen keptelenek elfogadni ha a masik maskeppen godolkodik vagy masok a szokasai.

Ebbol mindeki vonja le a kovetkeztetest de hogy en nem csinalok jo reklamot a Magyarhaznak az biztos! de hat ok akartak nem?!


TIMI

This page is powered by Blogger. Isn't yours?